2011. október 26., szerda

Politika number 1.

Komolyan nem értem azokat, akik a kormányt hibáztatják a rendszer elégtelensége miatt. Úgy tudom, hogy a rendszer 20 éve fennáll, és egyedül a Fidesz volt, aki valós megoldásokat próbál elénk tálalni. A tálalás hibái semmit nem vonnak le az étel ízletességéből (ha van neki...). Persze mondhatják, és 20 éve mondják-mondjuk, hogy ez így nem jó, hogy minden rossz, nincs pénzünk, nincs lehetőségünk. De könyörgöm 20 (vagy 1000) év bűnét 1 éven számon kérni nevetséges. Mindig csak terveket kritizálnak, de valahogy a megvalósult dolgokat már nem tudják konkrét érvekkel támadni, illetve dehogynem. Mindig lehet valaminek az ellenkezőjét mondani, de ezzel általában önmaguk korábbi kijelentéseit cáfolják.

Azok a fiatalok, akik most magukat hősnek gondolva tüntetnek, igazából karriert akarnak. Politikai karriert. Annak a részévé akarnak válni, ami ellen hazug módon felszólalnak. Nem a tömegre gondolok, csak az irányítókra. A tömeg, aki mögöttük áll, az MSZP és az SZDSZ volt támogatói, most maguk sem tudják, hogy kit támogatnak. Igazi vak tömeg.

Ők most kisebbség, tényleg kisebbség, míg 2006-ban az utcán a többség volt. Ha többség akar valamit, akkor az üt, akkor az fáj. 2010-ben a tüntetések hőskora lezárult, mivel elérte célját. Azok az emberek, a többség emberei, várnak. Várnak 2014-ig, mert a 2/3-al élni kell, tudni kell élni. Ha a Fidesz nem éri el, hogy kétharmados politikájának 2014-re látványos eredménye legyen, akkor ott kezdődik a hanyatlás, mert még egy ilyen lehetőség nem lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése