2011. október 26., szerda

Politika number 1.

Komolyan nem értem azokat, akik a kormányt hibáztatják a rendszer elégtelensége miatt. Úgy tudom, hogy a rendszer 20 éve fennáll, és egyedül a Fidesz volt, aki valós megoldásokat próbál elénk tálalni. A tálalás hibái semmit nem vonnak le az étel ízletességéből (ha van neki...). Persze mondhatják, és 20 éve mondják-mondjuk, hogy ez így nem jó, hogy minden rossz, nincs pénzünk, nincs lehetőségünk. De könyörgöm 20 (vagy 1000) év bűnét 1 éven számon kérni nevetséges. Mindig csak terveket kritizálnak, de valahogy a megvalósult dolgokat már nem tudják konkrét érvekkel támadni, illetve dehogynem. Mindig lehet valaminek az ellenkezőjét mondani, de ezzel általában önmaguk korábbi kijelentéseit cáfolják.

Azok a fiatalok, akik most magukat hősnek gondolva tüntetnek, igazából karriert akarnak. Politikai karriert. Annak a részévé akarnak válni, ami ellen hazug módon felszólalnak. Nem a tömegre gondolok, csak az irányítókra. A tömeg, aki mögöttük áll, az MSZP és az SZDSZ volt támogatói, most maguk sem tudják, hogy kit támogatnak. Igazi vak tömeg.

Ők most kisebbség, tényleg kisebbség, míg 2006-ban az utcán a többség volt. Ha többség akar valamit, akkor az üt, akkor az fáj. 2010-ben a tüntetések hőskora lezárult, mivel elérte célját. Azok az emberek, a többség emberei, várnak. Várnak 2014-ig, mert a 2/3-al élni kell, tudni kell élni. Ha a Fidesz nem éri el, hogy kétharmados politikájának 2014-re látványos eredménye legyen, akkor ott kezdődik a hanyatlás, mert még egy ilyen lehetőség nem lesz.

2011. október 25., kedd

Bazmeg...

A napokban két olyan magyar számot is találtam, (az egyik nagyon friss) amiket nem tudok fikázni. Dopeman számához a háttér egy kormányellenes tüntetés (bár 2006-ban ütősebb lett volna), de a nótában mindenkit és mindent megkúr, és ez neki jól áll. Abszolút érződik, hogy mellőzik és elégedetlen a sorsával. Az igazi művészethez szenvedni kell. Ebből kifolyólag remélem a továbbiakban is marginalizált figura marad.


A másik szám a Supernemé, élükön az unokaöcsém szerint Mo. legjobb bassgitárosával (szerintem nem). Itt is azt érzem, hogy belülről nyomtak ki valamit a fiúk. A többi számukat nem igazán ismerem, de emiatt majd meghallgatom. A klippet remélem egy utolsó éves egyetemista csinálta, mert a lehetőség benne van, de még nincs kész. Következő bejegyzésem politikus lesz.

2011. október 24., hétfő

The Second

Rögtön itt a második bejegyzés csak azért, hogy kellemes élményt nyújtson az első találkozás.


A fickó nagyon lazán hozza Elvist, és a képi világ is megkapó:)

The First

Valahogy el kell kezdeni... Névválasztás: "Dömper"
Mit is csinál a dömper? Gyűjt, kiborít. A legtöbb ember így működik (bizonyos helyzetekben:)). Azért hoztam létre a blogomat, hogy az összegyűjtött benyomásokat, szépséget, szemetet és minden egyebet ide borítsam. Ide csak azokat borítom, amikről úgy gondolom, hogy csak ideborítom. Lesznek persze zenék, videók, politika és minden, ami a mai tartalomfogyasztó világban elér minket. A lényeg szövegeken lesz.